Samtaleverktøy for å bygge robusthet hos barn
Når et barn befinner seg i store følelser kobler tenkehjernen deres seg ut. Din oppgave er å være tenkehjernen til barnet. Men hvordan?
Hvorfor snakke med barn
Uansett om de store følelsene synes godt eller ikke er det å snakke om dem viktig. Vi må velge å ta samtalen, fordi det bygger robusthet hos barnet.
Når barn får dele det som skjer på innsiden når de blir sint/lei seg/trist så gir det barnet sosiale ferdigheter og en følelse av at de og følelsene deres er riktige, viktige og verdifulle.
Hjernelæring Samtale hjelper voksne å ta samtalen om følelser, uansett hva man selv er trent i. Samtaler om følelser bygger robusthet.
Det praktiske
Appen er delt inn i fem hoveddeler
For voksne
Å finne rett timing
Å få en god start
Sammen
Hva driver hjernen med
Å snakke om følelsene
Å hjelpe barnet neste gang
Samtaler med barn skal alltid skje når barnet og du selv er rolige. Siden barn endrer seg hele tiden, så det er viktig å ta disse samtalene jevnlig.
Noen ganger vil det ta litt tid å endre mønstre som har satt seg fast. Vi heier på deg hver gang du prater om følelser!
Hvilken effekt har det?
Hva et barn synes er vanskelig har både med alder, erfaring og modenhet å gjøre. Ingen barn unngår å streve og hjernen deres har ikke lært å takle det enda.
Hver gang du utforsker følelsene til barnet ditt sammen med barnet gjør du to viktige ting:
Du bekrefter for barnet ditt at følelsene deres er ok, barnet tolker det som “jeg er ok”.
Samtalen fungerer forebyggende, slik at barnet gradvis blir bedre på å håndtere lignende situasjoner
Vi vil gjerne lære av deg
Vår ambisjon er vanskelig; vi vil gjøre kompleks psykologisk teori enkel å bruke for alle.
Da må vi lære av alle dere som bruker appen: hva gir gode samtaler, hva er vanskelig. Noen gir oss anonyme innspill, andre deltar i en diskusjonsgruppe og noen lar oss intervjue dem om det de står i.
Alle som blir med i testgruppen vår får tilgang til appen gratis. Du melder deg på, vi sender deg lenke til siste versjon.